Kurc: Treba zatvoriti muslimanske vrtiće u Austriji

Pošto se plaćaju novcem poreskih obveznika, jedan od načina da se takvi vrtići zatvore bio bi, prema riječima austrijskog ministra, da se povećaju kriterijumi poznavanja austrijskog jezika, što je neophodan preduslov za svaku uspješnu integraciju
2 komentar(a)
Sebastijan Kurc, Foto: Beta-AP
Sebastijan Kurc, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 22.06.2017. 06:58h

Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc izjavio je za bečki list "Kurier" da bi trebalo zatvoriti sve muslimanske vrtiće u toj zemlji.

Naime, na pitanje novinara lista da li bi trebalo zatvoriti muslimanske vrtiće u Austriji Kurc je rekao: "Naravno, oni nam nisu potrebni. Uopšte ne bi trebalo da postoje muslimanski vrtići."

Prema pisanju "Kuriera", koje je prenio Sputnjik, oko 10.000 dece arapskog ili čečenskog porijekla pohađa takve vrtiće samo u Beču.

Kurc je zatim objasnio svoj stav, rekavši da su takvi vrtići samo dodatno izolovali djecu, lingvistički i kulturno. Pošto se plaćaju novcem poreskih obveznika, jedan od načina da se takvi vrtići zatvore bio bi, prema riječima austrijskog ministra, da se povećaju kriterijumi poznavanja austrijskog jezika, što je neophodan preduslov za svaku uspješnu integraciju.

Bonus video: