Komšije osumnjičenog za napad u Londonu: Psovao je muslimane, bio je obična pi**a

Njegova majka, sestra i nećak oglasili su se saopštenjem: "Veoma smo u šoku, nevjerovatno je. I dalje ne možemo to da prihvatimo"
0 komentar(a)
Daren Ozborn, Foto: Screenshot (YouTube)
Daren Ozborn, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.06.2017. 08:13h

Iz porodice muškarca uhapšenog nakon jučerašnjeg terorističkog napada ispred džamije u Londonu navode da su "šokirani", piše BBC, a prenosi B92.

Otac četvoro djece Daren Ozborn (47) uhapšen je zbog napada u Finsburi parku nakon što je bijelim kombijem uletio u građane poslije molitve.

Njegova majka, sestra i nećak oglasili su se saopštenjem: "Veoma smo u šoku, nevjerovatno je. I dalje ne možemo to da prihvatimo".

Osim toga, oni su istakli da su "njihova srca sa onima koji su povrijeđeni", dok je Ozbornov nećak istakao da njegov ujak "nije bio rasista i nikada nije izražavao rasističke stavove".

Međutim, njegove komšije porijeklom iz Azije izjavili su da je vrijeđao njihovog 12-godišnjeg sina, kao i da je noć prije napada izbačen iz lokalnog bara zbog psovanja muslimana.

Jedan od susjeda koji je želio da ostane anoniman za Metro je izjavio: "Živio je ovdje nekoliko godina. Uvijek je bio obična pi**a, ali ovo je zaista iznenađujuće".

Susjed Kadijeh Šerizi je rekao: "Bio je toliko normalan. Juče popodne je u kuhinji pjevao sa svojom djecom. Činilo se da je pristojan i ljubazan. Jednostavno ne mogu da vjerujem".

Iz policije navode da je Ozborn odveden u bolnicu zbog procjene mentalnog stanja, a uhapšen je zbog pokušaja ubistva i terorizma.

Britanski "Telegraf" objavio je da je Ozborn radikalizovan nakon nedavnih napada na Londonskom mostu i u Mančesteru.

Policija je zbog napada izvršila racije na jednoj adresi u oblasti Kardifa.

Ministar bezbjednosti Velike Britanije Ben Valas izjavio je da osumnjičeni nije bio poznat bezbjednosnim službama, kao i da se vjeruje da je djelovao sam.

BBC navodi da je Ozborn odrastao u Somersetu, a da je živio na više mjesta u Kardifu i Svindonu.

U napadu je povrijeđeno 11 ljudi – devet je primljeno u bolnice, dvoje je dobilo pomoć na licu mjesta. Jedna osoba je preminula, ali nije poznato da li zbog posljedica napada.

Napad ispred džamije je četvrti u Velikoj Britaniji u posljednja tri mjeseca poslije napada kod Vestminstera i Londonskog mosta, kao i poslije koncerta Arijane Grande u Mančesteru.

Bonus video: