Avion na letu Pariz-Šangaj prinudno sletio u Irkutsk: Dim u letjelici

Avion je normalno sletio u Irkutsk u 8.10 po centralnoevropskom vremenu, navodi se u saopštenju i dodaje da ni jedan od 282 putnika nije povrijeđen
87 pregleda 3 komentar(a)
Avion, Er Frans, Foto: Shutterstock
Avion, Er Frans, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.11.2018. 14:31h

Let kompanije "Er Frans" (Air France ) iz Pariza za Šangaj morao je danas prinudno da sleti u Irkutsku u Sibiru zbog pojave dima u letjelici, a u incidentu nije bilo povrijeđenih, saopštila je francuska aviokompanija.

Posada letu AF116 na vezi Pariz-Šangaj odlučila je da skrene ka Irkutsku u Rusiji kada se pojavio opor miris i manji dim na letjelici, naveo je Er Frans. Letjelica je Boing 777.

Avion je normalno sletio u Irkutsk u 8.10 po centralnoevropskom vremenu, navodi se u saopštenju i dodaje da ni jedan od 282 putnika nije povrijeđen.

Putnici su smješteni u hotel blizu aerodroma a let bi mogao da nastavi za Šangaj sjutra kada tehničari budu izvršili kontrolu aviona.

Pres služba aerodroma u Irkutsku, gradu od 600.000 stanovnika u istočnom Sibiru, potvrila je ruskim novinskim agencijama da niko nije povredjen u incidentu i da su stručnjaci poslati da provjere avion.