LAV SA LONDONSKOG MOSTA

Navijač goloruk napao teroriste: Odj**ite ja sam Milvol

Ovaj 47-godišnji navijač Milvola sjedio je u pabu "Black and Blue", tokom terorističkog napada na Londonskom mostu, kada su u pab uletjela trojica muškaraca sa mačetama, i počela da uvzikuju "Alahu ekber", nakon čega su krenuli da napadaju goste
0 komentar(a)
Roj Lerner, Foto: Twitter
Roj Lerner, Foto: Twitter
Ažurirano: 06.06.2017. 15:36h

Kada u jednoj rečenici imamo Milovl i navijač, prva pomisao koja pada na pamet su neredi, izgredi na fudbalskim utakmicama, i sl.

Kada pričate ipak sa nekim ko malo bolje poznaje situaciju na londonskim ulicama, čućete često da je u pitanju medijski pretjerivanje, poznato medijskim kućama kakve su "San", ili "Dejli mejl".

Činjenica da je talas huliganizma tokom 80-ih, počeo na ostrvu, kao i da su navijači kluba iz jugoistočnog Londona bili strah i trepet u Engleskoj.

Međutim, da i oni najtvrdokorniji navijači mogu da postanu heroji nacije, pokazuje slučaj Roja Lernera.

Ovaj 47-godišnji navijač Milvola sjedio je u pabu "Black and Blue", tokom terorističkog napada na Londonskom mostu, kada su u pab uletjela trojica muškaraca sa mačetama, i počela da uvzikuju "Alahu ekber", nakon čega su krenuli da napadaju goste.

Da strah i panika budu veći, teroristi su imali oko sebe pojaseve sa eksplozivom, za koje će kasnije da se ispostavi da su lažni.

Ništa od ovoga nije spriječilo niti uplašilo Lernera da se goloruk baci na trojicu napadača, uzvikujući pritom "Odj**ite ja sam Milvol".

Dok se Lerner tukao sa terorsitima, pritom primivši više ubodnih rana i posjekotina (tačnije na osam mjesta), ostatak paba uspio je da pobjegne.

Tako je ovaj navijač, inače iz Pekama, uspio da spasi brojne živote svojom hrabrošću.

Mediji su ga već prozvali "Lavom sa londonskog mosta", a Lerner je predložen i za orden "Džordžov krst" što je najveće priznanje koje civil može da dobije za prikazanu hrabrost.

Pojeidni pišu i da kada sa jedne strane imate Milvol a sa druge ISIS može biti samo jedna pobjednik.

Preporučujemo za Vas