Napad u Londonu: Identifikovana prva žrtva

Godište Kristin Arčibald nije saopšteno
0 komentar(a)
London most, Foto: Reuters
London most, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.06.2017. 06:06h

Kanađanka Kristin Arčibald prva je identifikovana žrtva terorističkog napada u Lonodnu. Kako je prenio AP, identifikovala ju je njena porodica.

U saopštenju porodice Arčibald iz Kaslgara, koje je objavila kanadska vlada, navodi se da je Kristin radila u skloništu za beskućnike dok se nije preselila sa svojim vjerenikom u Evropu.

Oni su istakli da "nemaju razumijevanja za bezosjećajnu okrutnost koja je izazvala njenu smrt".

Godište Kristin Arčibald nije saopšteno.

Ranije je objavljeno da među 48 ranjenih u terorističkim napadima koji su izvedeni na Londonskom mostu i obližnjoj pijaci Borou ima i Njemaca, Francuza, Australijanaca, kao i jedan Španac, dok su jedan Francuz i jedan državljanin Kanade tom prilikom ubijeni.

Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u Londonu, objavila je sinoć Amak, novinska agencija koja podržava džihadiste. "Odred boraca Islamske države izveo je jučerašnji napad u Londonu", objavljeno je na sajtu te agencije, prenio je Rojters.

Najmanje sedam ljudi je poginulo u subotu veče, a 48 povrijeđeno u napadu na Londonskom mostu, koji su izvele tri osobe ubijene potom u obračunu sa policajcima.

Britanska policija je saopštila da će objaviti imena trojice napadača koji su u Londonu ubili sedam osoba "čim to operativno bude bilo moguće".

Bonus video: