Među žrtvama napada u Londonu Francuzi, Njemci, Kanađani

Niko još nije preuzeo odgovornost za teroristički napad
1 komentar(a)
London napad, Foto: Reuters
London napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2017. 19:28h

Među ubijenima i ranjenima u terorističkom napadu u Londonu ima Francuza, Njemaca i Kanađana, saopštile su vlasti tih zemalja.

U kritičnom stanju je 21 od 48 hospitalizovanih osoba nakon napada u kojem je poginulo sedmoro ljudi i trojica napadača, saopštila je hitna služba Londona.

Među sedmoro ubijenih su Kanađanin i Francuz, dok se jedan državljanin Francuske smatra nestalim.

Još sedmoro Francuza i dvoje Njemaca je ranjeno, objavile se vlasti tih država.

Ambasada Crne Gore u Londonu je saopštila da u napadu nije bilo povrijeđenih ili stradalih državljana Crne Gore.

U terorističkom napadu u subotu veče u Londonu u kojem su se napadači zaletjeli kombijem u pješake na London bridžu i nakon toga noževima napadali prolaznike na ulicama i posjetioce obližnjih barova u Borou marketu ubijeno je sedam osoba i ranjeno najmanje 48, prenosi agencija Hina.

Policija je ubila trojicu napadača.

Najmanje osam naoružanih policajaca ispalilo je više od 50 metaka na trojicu napadača. Zamjenik komesara policije Mark Rauli rekao je na konferenciji za štampu da su u policijskoj pucnjavi na napadače slučajno pogođeni i neki prolaznici, ali da njihovo stanje nije kritično.

Privedene su četiri žene iz stambenog bloka u Barkingu u istočnom Londonu, a do sada je uhapšeno ukupno 12 osoba, prenio je BBC pozivajući se na Skotland Jard koji nastavlja da pretražuje stanove.

Niko još nije preuzeo odgovornost za teroristički napad.

Tri napadača su imala na sebi nešto što je ličilo na prsluke sa eksplozivom ali se kasnije ispostavilo da se radi o lažnim prslucima.

Islamska država je preko društvenih mreža pozvala sljedbenike da izvedu napade kamionima, noževima i vatrenim oružjem protiv "krstaša" tokom ramazana.

Najnoviji napad u Londonu treći je koji se dogodio u Britaniji od marta - 22. maja na koncertu u Mančesteru bombaš samoubica ubio je 22, a ranio 116 ljudi, a 22. marta u napadu u blizini britanskog parlamenta poginulo je šest ljudi, a ranjeno ih je još najmanje 50.

Bonus video: