Njemačka: Festival Rok am Ring će biti nastavljen, nema terorističkih prijetnji

Nakon nedavnog napada na koncertu u Mančesteru, njemačke vlasti pojačale su prisustvo policije na mjestu održavanja festivala na pisti za auto-trke na Nirburgringu
2 komentar(a)
Rok am Ring festival Njemačka, Foto: Reuters
Rok am Ring festival Njemačka, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2017. 10:02h

Najveći njemački rok festival Rok am ring koji se održava u blizini Nirnberga, danas će biti nastavljen, nakon što je policija utvrdila da su terorističke prijetnje bile bez osnova, saopštili su danas organizatori.

Njemačka policija je navela da je istraga okončana i da se očekuje da će oko 90.000 ljudi prisustvovati festivalu koji se sjutra završava, prenio je AFP.

Desetine hiljada posjetalica festivala Rok am Ring je juče moralo da napusti festivalski prostor koji je evakuisan zbog terorističke prijetnje, prenijeli su svjetski mediji.​

Festival je počeo u petak i treba da traje do nedjelje, 4. juna, a policija je sinoć saopštila da ima "konkretne dokaze, na osnovu kojih nije isključena moguća teroristička prijetnja".

Nakon nedavnog napada na koncertu u Mančesteru, njemačke vlasti pojačale su prisustvo policije na mjestu održavanja festivala na pisti za auto-trke na Nirburgringu.

Bonus video: