Evakuisano naselje u Mančesteru

Više stotina vojnika raspoređeno je umjesto policije na mjestima kao što su Parlament i Bakingemska palata u Londonu, dok su policajski naoružani automatskim puškama raspoređeni po gradskim centrima, tranzitnim i turističkim područjima i na predstojećim velikim skupovima, među kojima su tokom produženog, trodnevnog vikenda i finala FA kupa u fudbalu i prvenstva u ragbiju
54 pregleda 0 komentar(a)
Mančester, Foto: Reuters
Mančester, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2017. 10:49h

Naselje Mos sajd u Mančesteru evakuisano je u okviru istrage bombaškog napada koji je izveden na koncertu u ponedJeljak u tom gradu.

Širom Velike Britanije pojačane mJere su bezbjednosti zbog sportskih događaja koji će biti održani tokom vikenda.

Do evakuacije je došlo iz predostrožnosti, naveli su zvaničnici, javlja BBC.

Policija je ranije danas saopštila da je uhapsila još dvoje osumnjičenih za umješanost u bombaški napad u Mančesteru, u kojem su ubijene 22 osobe.

Više stotina vojnika raspoređeno je umjesto policije na mjestima kao što su Parlament i Bakingemska palata u Londonu, dok su policajski naoružani automatskim puškama raspoređeni po gradskim centrima, tranzitnim i turističkim područjima i na predstojećim velikim skupovima, među kojima su tokom produženog, trodnevnog vikenda i finala FA kupa u fudbalu i prvenstva u ragbiju.

Salman Abedi, Britanac libijskog porekla, raznio se 22. maja na koncertu pevačice Arijane Grande u Mančesteru, pri čemu su poginule 22 osobe, a povrijeđeno više od 60.

Bonus video: