Erdogan: Izrael je zemlja s najviše cionizma, fašizma i rasizma, duh Hitlera cvjeta kod nekih

Erdogan je pozvao muslimanski svijet, hrišćansku zajednicu, sve države, organe, demokratske novinare i aktiviste da krenu u akciju protiv Izraela
68 pregleda 0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.07.2018. 11:12h

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan nazvao je danas Izrael zemljom s najviše fašizma i rasizma u svijetu nakon što je prošle nedjelje izraelski parlament (Kneset) odobrio zakon koji Izrael definiše kao "nacionalnu državu jevrejskog naroda".

"Ta mjera je pokazala bez ikakve sumnje da je Izrael zemlja s najviše cionizma, fašizma i rasizma u svijetu. "Duh Hitlera koji je odveo svijet u veliku katastrofu ponovo cvjeta kod nekih izraelskih zvaničnika", rekao je Erdogan i dodao da poziva muslimanski svijet, hrišćansku zajednicu, sve države, organe, demokratske novinare i aktiviste da krenu u akciju protiv Izraela u govoru pred jednom poslaničkom grupom u Ankari dok su poslanici uzvikivali "Proklet bio Izrael".

Izrael je prošle nedjelje usvojio tekst u kojem je Izrael "nacionalna država jevrejskog naroda u kojoj se primjenjuju njena prirodna, kulturna, vjerska i istorijska prava".

Turska vlada već je kritikovala taj zakon smatrajući da Izrael želi da uspostavi "državu aparthejda".

Bonus video: