Abedi snimljen kako kupuje ranac prije napada?

Fotografije su nastale u tržnom centru Arndejl u Mančesteru oko 20 časova u petak, tri dana prije samoubilačkog bombaškog napada.
0 komentar(a)
Mančester policija, Foto: Reuters
Mančester policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.05.2017. 10:03h

Skaj njuz je objavio fotografije na kojima se navodno vidi Salman Abedi, nakon što je kupio ranac za koji policija vjeruje da ga je upotrijebio kako bi sakrio bombu koju je aktivirao u napadu na koncertu američke pjevačice Arijane Grande u Mančesteru, usmrtivši 22 osobe.

Na jednoj od fotografija navodno se vidi cijena kako visi sa ranca.

Fotografije su snimljene u tržnom centru Arndejl u Mančesteru oko 20 časova u petak, tri dana prije samoubilačkog bombaškog napada.

Na fotografijama vidi se muškarac u tamnoj odjeći, koji nosi kapuljaču i kačket, kao i bijele patike.

Prema izvorima Skaj njuza, Abedi je podigao 250 funti iz bankomata u tržnom centru u petak, a poslije kupio ranac i otišao u supermarket da kupi voće.

Policija je zatražila od svih vlasnika radnji u tom tržnom centru da im pošalju snimke sa bezbjednosnih kamera na kojima postoji mogućnost da se detaljno vidi njegovo kretanje tokom noći.

Uhapšene još dvije osobe povezane sa napadom

Britanska policija uhapsila je jutros još dvije osobe u vezi sa samoubilačkim bombaškim napadom na koncertu u Mančesteru u kojem su 22 osobe ubijene, prenosi Tanjug.

Kako je objavljeno na Twitter nalogu mančesterske policije, uhapšena su dva muškarca poslije pretresa u Vitingtonu, južnom predgrađu Mančestera.

Ovim je broj uhapšenih u vezi sa napadom u "Mančester areni", na kraju koncerta američke pjevačica Arijane Grande, povećan na osam.

Policija je navela da je pustila ženu koja je kasno sinoć privedena u Blekliju.

Prethodno je objavljeno da su policija i bezbjednosne službe pronašle još eksploziva koji je mogao biti upotrebljen poslije samoubilačkog bombaškog napada u Mančesteru.

Kako je objavio Independent, jedna eksplozivna naprava je uništena u kontrolisanoj eksploziji. Bezbjednosne službe su zabrinute da je druge bombe napravila mreža osumnjičenih sa namjerom da izvede nove napade.

Bonus video: