Inče optužio agenciju Anadolija za manipulaciju rezultatima: Ne udaljavajte se od glasačkih kutija

Vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) kritikovala je Muharema Inčea, navodeći da "prijeti" novinskoj agenciji Anadolija
0 komentar(a)
Muharem Inče, Foto: Reuters
Muharem Inče, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2018. 21:08h

Predsjednički kandidat na izborima u Turskoj Muharem Inče osporio je danas izborne rezultate koje je objavila turska državna novinska agencija koju je optužio za "manipulaciju".

Socijal-demokrata Muharem Inče koji je glavni protivkandidat predsjednika Turske Režepa Tajipa Erdogana, naveo je na društvenoj mreži Tviter (Twitter) da je svega 37 odsto glasačkih listića prebrojano, nakon što je agencija Anadolija izvijestila da je prebrojano 85 odsto.

On je pozvao posmatrače i članove stranaka da se "ne udaljavaju" od glasačkih kutija.

Vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) kritikovala je Muharema Inčea, navodeći da "prijeti" novinskoj agenciji Anadolija.

Anadolija je prenijela da Erdogan vodi na današnjim predsedničkim izborima u Turskoj s oko 53 odsto glasova, nakon što je prebrojano više od tri četvrtine glasačkih listića, a da je turska vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) dobila je na parlamentarnim izborima podršku 44,5 odsto birača.

Agencija je navela i da je Inče je osvojio 30,57 odsto glasova.

Istovremeno, na osnovu prebrojanih 92 odsto glasačkih listića, Anadolija je objavila da je vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) osvojila je 42,7 odsto glasova, Republikanska narodna partija (CHP) 22,49 odsto, a prokurdska i promanjinska Narodna demokratska stranka (HDP) 10,92 odsto glasova.

Bonus video: