Makronova supruga nova meta "Šarlija ebdoa"

Komentari internet korisnika uglavnom ovaj potez francuskog nedjeljnika opisuju kao "jadan", "seksistički", "grub", a većina komentara na Tviteru ga opisuje pogrdnim imenima
53 pregleda 0 komentar(a)
Šarli ebdo, Foto: Twitter
Šarli ebdo, Foto: Twitter
Ažurirano: 10.05.2017. 16:44h

Francuski satirični nedjeljnik "Šarli ebdo" šokirao je mnoge korisnike interneta kada je u današnjem izdanju objavio karikaturu izabranog predsjednika Francuske Emanuela Makrona kako drži ruku na stomaku svoje supruge Brižit (64), koja je prikazana kao trudnica, uz komentar "On će učiniti čuda", prenose francuski mediji.

Komentari internet korisnika uglavnom ovaj potez francuskog nedjeljnika opisuju kao "jadan", "seksistički", "grub", a većina komentara na Tviteru ga opisuje pogrdnim imenima, prenosi Tanjug.

"Shvatili smo da je ona starija od njega, pa šta", "Napravite isto sa muškarcima koji imaju mnogo mlađe žene", samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža.

Ipak, prenose mediji, ima i onih koji se pozivaju na slobodu medija, a neki reakcije na društevnim mrežama opravdavaju "šokom zbog seksizma na naslovnoj strani".

Nedjeljnik "Šarli ebdo" prije više od dvije godine bio je meta terorističkog napada u kojem je ubijeno nekoliko karikaturista, zbog objavljivanja karikatura na kojima je prikazan prorok Muhamed, kao i vođa Islamske države.

Bonus video: