BIVŠ PREMIJER ŽELI KOD IZABRANOG PREDSJEDNIKA

Vals bi da se priključi Makronovom pokretu: Socijalistička partija je mrtva

U izjavi za radio Ar-Ti-El (RTL) Vals je rekao da je Makron pobjedom nad liderkom desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen u drugom krugu izbora zadao udarac populizmu u Evropi i poslao "izvanrednu" sliku Francuske u inostranstvo
0 komentar(a)
Emanuel Makron, Manuel Vals, Foto: Reuters
Emanuel Makron, Manuel Vals, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2017. 08:41h

Bivši francuski premijer Manuel Vals izjavio je danas da je njegova Socijalistička partija "mrtva" i da želi da na predstojećim parlamentarnim izborima bude dio pokreta novoizabranog predsjednika Emanuela Makrona "Republika u pokretu".

U izjavi za radio Ar-Ti-El (RTL) Vals je rekao da je Makron pobjedom nad liderkom desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen u drugom krugu izbora zadao udarac populizmu u Evropi i poslao "izvanrednu" sliku Francuske u inostranstvo.

Vals je već podržao Makrona prije predsjedničkih izbora, pošto je izgubio od Benoa Amona u trci za socijalističkog kandidata za predsjednika.

"Želim da se pridružim njegovom pokretu, 'Republika u pokretu'", rekao je Makron, izrazivši uvjerenje da će osvojiti većinu na parlamentarnim izborima u junu.

Vladajuća Socijalistička partija još uvijek aktuelnog predsjednika Fransoa Olanda zabilježila je loše rezultate na izborima. Njen kandidat Benoa Amon osvojio je u prvom krugu 6,36 odsto glasova i završio na petom mjestu.

Preporučujemo za Vas