BRIŽIT TRONJE JE 24 GODINE STARIJA OD EMANUELA MAKRONA

Ko je nova prva dama Francuske: Srdačna i racionalna, odiše šarmom i pozitivnom energijom

Elegantna i vitka, 64-godišnja Brižit je najbliža Makronova saradnica, kojoj je obećao zvaničnu ulogu u predsjedničkoj palati
187 pregleda 3 komentar(a)
Emanuel Makron, Brižit Tronje, Foto: Reuters
Emanuel Makron, Brižit Tronje, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2019. 16:00h

Brižit Tronje, supruga Emanuela Makrona koji je danas pobijedio na predsjedničkim izborima u Francuskoj, u njegovom životu prisutna je još od kada je bio 15-godišnjak, isprva kao njegova nastavnica, potom u godinama koje slijede ljubavnica, a zatim supruga i - prva dama.

Brižit, koja je 24 godine starija od svog supruga, biće uz njega i kada taj 39-godišnji evropejac bude preuzeo dužnost kao dosad najmlađi predsjednik moderne Francuske, prenosi AFP.

Elegantna i vitka, 64-godišnja Brižit je najbliža Makronova saradnica, kojoj je obećao zvaničnu ulogu u predsjedničkoj palati.

"Svake večeri razmenjujemo šta smo čuli jedno o drugom. Moram da obratim pažnju na sve, da dam sve od sebe da ga zaštitim", rekla je ona u intervjuu za magazin "Pari Mač" prošle godine.

Brižit se našla na naslovnim stranicama skoro desetak časopisa, ruku pod ruku sa mužem na raznoraznim skupovima, fascinirajući svijet svojom neobičnom romansom.

Međutim, prije svega toga, ona je bila supruga drugog muškarca i majka troje djece, koja predaje francuski, latinski i dramu.

Rođena je u Amjenu, gdje i Makron, u dobrostojećoj porodici koja se uspješno bavi proizvodnjom tjestenine i čokolade.

Početkom 1990-ih veoma ju je zaintrigirao mladić koji je glumio u jednoj predstavi - to je bio Emanuel, kome je odmah pritekla u pomoć u radu na jednom tekstu i - tada su počeli da grade vezu.

Tada 39-godišnja nastavnica bila je "potpuno očarana" Emanuelovom inteligencijom, a osjećanja su bila obostrana i, dva mjeseca kasnije, on joj je, kao 17-godišnjak, obećao da će je oženiti "šta god radila".

Makron je nastavio školovanje, ali je sve vrijeme bio sa njom u vezi, da bi na kraju ona napustila prvog muža i godinu dana kasnije, 2007, udala se za Makrona, preselivši se u Pariz gdje je nastavila da radi kao nastavnica.

Oni koje poznaju Brižit opisuju je kao srdačnu i racionalnu ženu, koja odiše šarmom i pozitivnom energijom.

Ona je uz Makrona bila i danas, kada je glasao u drugom krugu predsjedničkih izbora, fokusirana na život s mužem političarem i ogromnu posvećenost izbornoj kampanji.

"Srećna sam što ovo dijelim sa Emanuelom, iako kad je riječ o politici nisam imala mnogo izbora", rekla je Brižit, istovremeno izrazivši želju da, kao prva dama, pomogne mladim ljudima koji se hvataju u koštac s mnogobrojnim problemima.