Evakuisani sudovi širom Slovačke: Dojave o bombama

"U svim sudovima u Njitranskom regionu smo morali da obavimo provjere objekata. Neke smo završili, neke su još u toku. Okružni sud u Njitri već normalno funkcioniše", kazala je slovačkoj agenciji TASR portparol regionalne policije Renata Čuhakova
0 komentar(a)
Slovačka, sud, Foto: Shutterstock
Slovačka, sud, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.04.2017. 11:12h

Policija u Slovačkoj morala je danas da evakuiše sudove širom zemlje zbog anonimnih dojava da će u njima eksplodirati podmetnute bombe, pošto oni koji su prijetili nisu precizirali o kojim sudovima se radi, saopštila je danas slovačka policija.

Iako se očekuje da je i ova prijetnja, kao i sve ranije slične lažna, ipak su za svaki slučaj evakuisana i djeca iz jednog obdaništa blizu suda u Banovicama nad Bebravom na sjeveru Slovačke.

"Djeca su dobro zbrinuta i na bezbjednom su mjestu. Grad je za njih obezbijedio i hranu tako da imaju sve što ima treba", kazao je portparol grada Banovica nad Bebravom gdje je evakuisano obdanište iz zgrade pored suda, Miroslav Šlezinger.

Zgrade okružnih i nekih regionalnih sudova policija i pirotehničari sa specijalno obučenim psima provjeravaju u cijeloj zemlji.

"U svim sudovima u Njitranskom regionu smo morali da obavimo provjere objekata. Neke smo završili, neke su još u toku. Okružni sud u Njitri već normalno funkcioniše", kazala je slovačkoj agenciji TASR portparol regionalne policije Renata Čuhakova.

Slovaci šaljivdžije ili frustrirani koji su riješili da sve svete vlastima i svijetu lažnim dojavama o bombama u Slovačkoj najčešće kao metu odaberu sudove, dok su u susjednoj Poljskoj najčešće meta lažnih dojava aerodromi, ministarstva i poreski uredi.

Posljednji put je slovačka policija tragala za bombama prošle sedmice, kada su stigle dojave da je podmetnuta u dva suda na raznim krajevima zemlje.

Bonus video: