Poljska: U ruševinama zgrade nađena i šesta žrtva

"Djeca koja su ostala siročići dobiće specijalne rente. Provjeravamo materijalno stanje ostalih osoba i ukoliko bude potrebno svakako će dobiti novčanu pomoć", kazala je sinoć premijerka Beata Šidlo koja je zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Marijušom Blaščakom obišla mjesto nesreće
0 komentar(a)
Poljska, srušena zgrada, Foto: Beta-AP
Poljska, srušena zgrada, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.04.2017. 08:39h

Bilans nesreće kada su u subotu u Švjebođicama na jugozapadu Poljske srušila stambena zgrada porastao je do jutra na šestoro mrtvih, među kojima dvoje djece, i četvoro povrijeđenih, pošto su sinoć spasioci izvukli ispod ruševina beživotno tijelo sredovječnog muškarca, saopštila je Poljska vatrogasna straža.

Zgrada, dvospratnica iz vremena oko Drugog svjetskog rata, srušila se u subotu ujutru iz do sada nepoznatih razloga, a iz ruševina su spasioci izvukli šestoro mrtvih, među njima dvoje djece, četvoro povrijeđenih stanara, među njima trinaestogodišnjeg dječaka koji su hitno prevezeni u bolnice, dok je preostalih 20 stanara evakuisano.

Evakuisano je za svaki slučaj i oko 200 stanara susjednih dvospratnica i još uvijek ne mogu da se vrate u svoje domove.

"Tokom cijele noći nastavljeno je traganje. Vatrogasci su uspjeli da sruše dio zidova u ruševinama jer su predstavljali opasnost za spasioce. Nastavićemo i danas", kazao je Poljskom radiju portparol Državne vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Tokom noći ruševine je pretraživalo 160 vatrogasaca i 11 specijalno obučenih pasa tragača i kako je kazao Mihal Kaminjski iz lokalne vatrogasne straže, u ruševinama ne bi trebalo da bude više niko.

"Djeca koja su ostala siročići dobiće specijalne rente. Provjeravamo materijalno stanje ostalih osoba i ukoliko bude potrebno svakako će dobiti novčanu pomoć", kazala je sinoć premijerka Beata Šidlo koja je zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Marijušom Blaščakom obišla mjesto nesreće.

Za sada se ne zna zašto se srušila ta zgrada u samom centru grada a nije ni potvrđena prva verzija da je došlo do eksplozije gasa.

Bonus video: