Škotska premijerka ne bi odbila sastanak s Trampom

Sterdžon je, međutim, 2015. ukinula Trampov počasni status poslovnog ambasadora Škotske, nakon što je predložio da se muslimanima zabrani ulazak u SAD
0 komentar(a)
Nikola Stardžon, Foto: Reuters
Nikola Stardžon, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2017. 07:13h

Škotska premijerka Nikola Sterdžon, koja je ranije kritikovala američkog predsjednika Donalda Trampa, rekla je da bi pristala da se sastane s njim u pokušaju da unaprijedi, kako je navela, već jaku vezu Škotske i SAD.

Sterdžon je u intervjuu agenciji Asošiejted pres (AP) rekla da snažno veruje da je važno zalagati se za "vrijednosti koje su važne i ne dopustiti da se na tom putu ispriječi diplomatska tišina".

Trampova majka je porijeklom sa Spoljnih Hebrida, arhipelaga Škotske i on često govori o svom škotskom porijeklu.

Sterdžon je, međutim, 2015. ukinula Trampov počasni status poslovnog ambasadora Škotske, nakon što je predložio da se muslimanima zabrani ulazak u SAD.

"Činjenica da Donald Tramp posjeduje terene za golf u Škotskoj ne znači da ukoliko se ne slažem s njim o pitanju politike ili nekom principu to neću reći", kazala je Sterdžon.

Ona je navela da namjerava da sarađuje na kontruktivan način i uz poštovanje i da kao "prva ministarka Škotske ne namjerava da odbije sastanak" s predsjednikom Trampom.

Bonus video: