Rusija: Potjernica za dvije osobe zbog eksplozije

„Dvije osobe se traže zbog sumnje da su planirale eksploziju – jedna od zbog sumnje da je postavila eksplozivnu napravu u vagon, a druga za postavljanje bombe na samoj stanici metroa“, rekao je izvor agenciji Interfaks, prenosi Rojters
4 komentar(a)
Sankt Peterburg, Metro, eksplozija, Foto: Screenshot (YouTube)
Sankt Peterburg, Metro, eksplozija, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.04.2017. 18:44h

Rusija je izdala potjernicu za dvije osobe zbog njihove moguće povezanosti sa eksplozijom koja se danas desila u metrou u Sankt Peterburgu.

"Dvije osobe se traže zbog sumnje da su planirale eksploziju – jedna od zbog sumnje da je postavila eksplozivnu napravu u vagon, a druga za postavljanje bombe na samoj stanici metroa“, rekao je izvor agenciji Interfaks, prenosi Rojters.

Portparolka ruskog istražnog komiteta Svetlana Petrenko kazala je da članovi tog komiteta ispituju sve okolnosti eksplozije, kao i da specijalni tim iskusnih istražitelja i forenzičara sakuplja sve djelove materijala nađene na mjestu eksplozije i ispituje sve svjedoke.

Kako je navela Petrenko, prema preliminarnim rezultatima, vozač je ispravno postupio jer nije zaustavio voz, već je nastavio da vozi ka sledećoj stanici, što je omogućilo pravilnu evakuaciju i pružanje pomoći povrijeđenima.

Bonus video: