"Ruska policija privela 17 članova fondacije Navaljnog dok su prenosili protest"

Sajt "OVD-Info" prethodno je na Tviter nalogu objavio da je policija uhapsila više od 700 osoba u Moskvi tokom demonstracija koje su u tom gradu i širom Rusije organizovane protiv korupcije vladinih zvaničnika
4 komentar(a)
Aleksej Navaljni, Foto: Reuters
Aleksej Navaljni, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2017. 20:23h

Ruska policija privela je 17 osoba koje rade za fondaciju opozicionog lidera Alekseja Navljnog, izjavio je direktor te fondacije Roman Rubanov.

"Policija je privela 17 članova fondacije u kancelariji fondacije dok smo prenosili protest onlajn. Mi smo optuženi za nepoštovanje policije", izjavio je Rubanov u telefonskoj izjavi iz policijske stanice Rojtersu.

Sajt "OVD-Info" prethodno je na Tviter nalogu objavio da je policija uhapsila više od 700 osoba u Moskvi tokom demonstracija koje su u tom gradu i širom Rusije organizovane protiv korupcije vladinih zvaničnika.

Ruska policija je saopštila da je oko 500 osoba zadržala u pritvoru tokom demonstracija, uključujući opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Pristalice Navaljnog kažu da se očekuje da će on sjutra biti izveden pred sud, prenio je AFP.

Navaljni je priveden tokom protesta u centru Moskve, a novinar Rojtersa rekao je da je vidio kako ga policija privodi u Tverskoj ulici i smješta ga u policijski kombi.

Na stotine opozicionih demonstranata, prema njegovim riječima, okupilo se oko policijskog kombija pokušavajući da spriječi policiju da odvede Navaljnog.

Britanska agencija je ranije prenijela da je nekoliko desetina ljudi uhapšeno na protestima širom Rusije nakon što je opozicija pozvala ljude da izađu na ulice u znak protesta zbog korupcije i da zatraže ostavku premijera Dmitrija Medvedeva.

Proteste je pokrenuo opozicioni lider Aleksej Navaljni, a u fokusu su njegove nedavne tvrdnje da premijer Medvedev posjeduje niz kuća, jahti i vinograda.

Bonus video: