"U SUPROTNOSTI SA REZOLUCIJOM SB UN"

Zaharova: Opasna namjera Prištine da formira vojsku

Agencije podsjećaju da je prošle sedmice kosovski predsjednik i bivši ratni komandant Oslobodilačke vojske Kosova Hašim Tači predao na usvajanje parlamentu u Prištini zakon o transformaciji bezbjednosnih snaga Kosova u kosovsku vojsku
1 komentar(a)
Marija Zaharova, Foto: Instagram
Marija Zaharova, Foto: Instagram
Ažurirano: 16.03.2017. 16:45h

Namjera Prištine da formira oružane snage Kosova opasan je korak za stabilnost na Balkanu i u suprotnosti sa rezolucijom Savjeta bezbjednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN), rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova.

"Smatramo da je namjera vlasti u Prištini da, uprkos stavu Beograda i kosovskih Srba, sprovede transformaciju kosovskih snaga bezbjednosti u punovažne oružane snage, apsolutno neodgovoran korak i on je veoma opasan za stabilnost na Balkanu i evropskom kontinentu u celini", istakla je Zaharova.

Ona je naglasila da je ideja o stvaranju Kosovskih oružanih snaga u suprotnosti sa osnovnim dokumentom, odnosno Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN 1244.

Agencije podsjećaju da je prošle sedmice kosovski predsjednik i bivši ratni komandant Oslobodilačke vojske Kosova Hašim Tači predao na usvajanje parlamentu u Prištini zakon o transformaciji bezbjednosnih snaga Kosova u kosovsku vojsku.

Preporučujemo za Vas