Marković: Crna Gora je posvećena očuvanju stabilnosti i nastavku integracionih procesa

"Marković je upoznao Ajhorst sa aktuelnom političkom situacijom i naporima Vlade na prevazilaženju problema. Naveo je da bojkot nije i ne može biti odgovor na probleme, već da se održiva rješenja moraju pronaći kroz aktivan politički dijalog", saopšteno je iz kabineta premijera
81 pregleda 7 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.03.2017. 11:40h

Crna Gora je posvećena očuvanju stabilnosti i nastavku integracionih procesa kako bi obezbijedila bolji kvalitet života građana, poručio je premijer Duško Marković.

On je u Sarajevu, na margini sastanka premijera Zapadnog Balkana, razgovarao sa direktorkom Odjeljenja za zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi Evropske unije (EU), Angelinom Ajhorst.

"Marković je upoznao Ajhorst sa aktuelnom političkom situacijom i naporima Vlade na prevazilaženju problema. Naveo je da bojkot nije i ne može biti odgovor na probleme, već da se održiva rješenja moraju pronaći kroz aktivan politički dijalog", saopšteno je iz kabineta premijera.

Ajhorst je, saglasivši se sa takvom ocjenom, kazala da je Crna Gora predvodnik u procesu evropskih integracija na Balkanu i da će EU nastaviti da podržava reformsku agendu naše države.

Bonus video: