Apsurdan nastavak diplomatskog spora: Turska protjeruje holandske krave

"U budućnosti ne želimo životinjske proizvode iz Holandije. Prva grupa je spremna i vratićemo ih nazad", rekao je predsjednik Udruženja Bulent Tunk, piše "Raša tudej", a prenosi B92
153 pregleda 2 komentar(a)
Krave, Foto: Shutterstock
Krave, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.03.2017. 09:20h

Diplomatski sukob između Turske i Holandije dobio je apsurdan nastavak protjerivanjem 40 holandskih krava.

Tursko Udruženje proizvođača crvenog mesa odlučilo je da vrati u Holandiju 40 holandskih Holstin krava u znak protesta zbog odluke holandskih vlasti da ne dozvole turskim zvaničnicima da održavaju predizborne skupove u toj zemlji.

"Holandske Holstin krave postale su veoma uobičajne u našoj zemlji, ali počinju da prave ozbiljne probleme. U budućnosti ne želimo životinjske proizvode iz Holandije. Prva grupa je spremna i vratićemo ih nazad", rekao je predsjednik Udruženja Bulent Tunk, piše "Raša tudej", a prenosi B92.

Sukob je izbio kada je Holandija zabranila turskim ministrima da u njihovoj zemlji održavaju mitinge podrške planovima turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da promijeni turski Ustav i sebi dodeli više ovlašćenja.

Turska je u ponedjeljak suspendovala diplomatske odnose na visokom nivou s Holandijom, protjeravši ambasadora te zemlje i zabranivši slijetanja aviona sa diplomatama u znak osvete zbog toga što je Holandija zabranila ministrima iz Ankare da se obrate Turcima koji tamo žive na skupovima povodom predstojećeg turskog referenduma o proširenju predsjedničkih ovlašćenja.

Holandija i Njemačka su zabranile takve skupove, pozivajući se na razloge vezane za javnu bezbjednost, podsjeća britanska agencija.

Bonus video: