Pariz: Jedna osoba ubijena u napadu nožem, napadač ubijen

Francuska je pod pojačanim mjerama bezbjednosti zbog serije napada koje je izvela Islamska država i u kojima je od 2015. ubijeno više od 240 osoba
93 pregleda 1 komentar(a)
Pariz napad, Foto: Reuters
Pariz napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2018. 06:48h

Napadač koji je izvikivao "Alahu ekber" ubio je u subotu veče prolaznika u centru Pariza, u napadu nožem u kojem je ranio još četvoro ljudi prije nego što su ga ubili policajci, objavile su francuske vlasti.

Kako je objavio Rojters, pozivajući se na informacije iz tužilaštva, napadač je rođen u Čečeniji 1997. godine.

Francuska je pod pojačanim mjerama bezbjednosti zbog serije napada koje je izvela Islamska država i u kojima je od 2015. ubijeno više od 240 osoba.

"Prvi poziv policiji upućen je u 20.47 časova, policajci su na lice mjesta stigli za pet minuta i u roku od devet minuta od poziva neutralizovali napadača", rekao je premijer Eduard Filip.

Predstavnik sindikata policije Roko Kontento rekao je da je napadač, nakon što je prolaznike napao nožem, krenuo na policajce uzvikujući "Ubiću vas, ubiću vas", te da je nanok toga upucan.

Napad se dogodio u četvrti popularnoj među turistima zbog brojnih restorana, kafića, trgovina i pariške opere.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država preko novinske agencije Amaq, ali nije ponudila nikakve dokaze za svoju tvrdnju.

Galerija

Bonus video: