Danska zamolila turskog premijera da odloži planiranu posjetu

"U normalnim okolnostima, bilo bi nam zadovoljstvo da poželimo dobrodošlicu turskom premijeru", rekao je Rasmusen, dodajući da je danska vlada "veoma zabrinuta" zbog političkih događaja u Turskoj
2 komentar(a)
Binali Jildirim, Foto: Reuters
Binali Jildirim, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.03.2017. 18:46h

Premijer Danske Lars Leke Rasmusen zamolio je turskog premijera Binalija Jildirima da odloži planiranu posjetu zbog "tenzija" između Turske i Holandije.

"Danski javni servis DR javio je da Jildirim planira da dođe u Holandiju 20. marta, ali je Rasmusen saopštio da ta posjeta ne može da bude organizovana u svjetlu "trenutnog turskog napada na Holandiju".

"U normalnim okolnostima, bilo bi nam zadovoljstvo da poželimo dobrodošlicu turskom premijeru", rekao je Rasmusen, dodajući da je danska vlada "veoma zabrinuta" zbog političkih događaja u Turskoj.

Nije saopšteno do kada će posjeta Jildirima biti odložena.

Holandska vlada je zbog "rizika po javni red i bezbjednost" u subotu povukla dozvolu za slijetanje aviona turskog ministra spoljnih poslova koji je najavio da će u Roterdamu prisustvovati mitingu podrške za turski referendum, što je izazvalo oštre osude turskih zvaničnika.

Bonus video: