POSLIJE KRVOPROLIĆA SKOČIO SA MOSTA

Sjekirom ranio devet osoba u Dizeldorfu: Napadač je porijeklom sa Kosova

Policija je pronašla sjekiru kojom je izveden napad, ali u početku nije bilo jasno da li je napadač djelovao sam ilči je ima saučesnike. Zabunu je izazvao snimak sa sigurnosne kamere, na kojem se videla još jedna osoba kako bježi sa mjesta zločina. Nakon preliminarne istrage, policija je potvdila da je vjerovatno da je ranjavanje sjekirom djelo jednog čovjeka
135 pregleda 0 komentar(a)
Njemačka, policija, Dizeldorf, Foto: Beta-AP
Njemačka, policija, Dizeldorf, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 10.03.2017. 11:55h

Policija u njemačkom gradu Dizeldorfu, gdje je sinoć devet osoba ranjeno u napadu sjekirom na željeznickoj stanici, uhapsila je 36-godišnjeg muškarca porijeklom sa Kosova, koji je, prema navodima policije, mentalno bolestan

Rojters navodi da je osumnjičeni, koji u Nemačkoj živi u obližnjem gradu Vupertalu, pobjegao nakon napada sa dizeldorske željezničke stanice i skočio sa mosta, pri čemu se ozbiljno povrijedio. On je potom uhapšen, a policija vjeruje da je djelovao sam.

"Čovjek koji je uhapšen i koji je povrijeđen je 36-ogodišnji muškarac porijeklom iz bivše Jugoslavije koji izgleda pati od mentalnih problema", navela je ranije policija u saopštenju.

Policija je obaviještena o napadu sinoć nešto poslije 21 čas, kada je napadač izašao iz prigradskog voza naoružan sjekirom i počeo da napada putnike na stanici.

Policija je tada saopštila da je sedmoro ljudi povrijeđeno, od čega troje teže.

Policija je najprije saopštila da je povrijeđeno pet osoba, da bi kasnije obavijestila da je broj povrijeđenih porastao na sedam, od kojih je troje teško povrijeđeno. Među povrijeđenima nalazi se 13-togodišnja devojčica, koja je zadobila udarac sjekirom u gornji dio ruke.

Sjekira je pronađena i policija pretražuje kraj oko željezničke stanice koja je bila zatvorena zbog istrage. Željeznički saobraćaj je proradio ponovo oko jedan sat poslije ponoći.

Policija je povukla raniji izvještaj prema kome je još jedna osoba uhapšena navodeći kasnije da sada rade pod pretpostavkom da je čovjek djelovao samostalno.

Zabunu je izazvao snimak sa sigurnosne kamere, na kojem se videla još jedna osoba kako bježi sa mjesta zločina. Nakon preliminarne istrage, policija je potvdila da je vjerovatno da je ranjavanje sjekirom djelo jednog čovjeka.

Njemačke vlasti povećale su bezbjednost u zemlji poslije niza napada na javnim mjestima tokom protekle godine, posebno poslije napada kamionom na božićni vašar u decembru u Berlinu kada je ubijeno 12 ljudi. Za taj napad odgovornost je preuzela Islamska država.

Portparol policije je ranije rekao da je osumnjičeni za napad takođe povrijeđen i da se nalazi u bolnici.

Motivi napada za sada nisu poznati.

"Nećemo koristiti riječi "divljanje" ili "terororizam", rekao je portparol policije, prenio je Rojters, dodajući da nije bilo ozbiljnih prijetnji od novih napada.