Oglasila se i Fijonova supruga: Želim da Fransoa završi kampanju do kraja

"Njemu je bio potreban neko ko će izvršavati njegove zadatke", rekla je Fijonova supruga u prvom javnom reagovanju otkako su se pojavile optužbe na račun njenog muža
59 pregleda 0 komentar(a)
Fransoa Fijon, Penelope Fijon, Foto: Reuters
Fransoa Fijon, Penelope Fijon, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.03.2017. 10:56h

Supruga francuskog predsjedničkog kandidata Fransoa Fijona, Penelope, izjavila je da želi da njen muž istraje u svojoj kandidaturi i završi kampanju do kraja.

Ona je u intervjuu za list "Žurnal de dimanš" rekla da je posao koji je radila za svog muža bio stvaran, prenio je Rojters.

"Njemu je bio potreban neko ko će izvršavati njegove zadatke", rekla je Fijonova supruga u prvom javnom reagovanju otkako su se pojavile optužbe na račun njenog muža.

"Da to nisam bila ja, on bi nekom drugom platio za taj posao, pa smo odlučili da to radim ja", dodala je ona.

Penelope Fijon je navela i da svakog dana govori svom mužu da bi "trebalo da nastavi do kraja", ali da je konačna odluka na njemu.

Kandidat francuskih konzervativaca na predstojećim predsjedničkim izborima Fransoa Fijon poručio je u subotu pristalicama da njegovi protivnici pokušavaju da ih "zastraše", dok se on bori da očuva svoju predsjedničku kandidaturu "na površini".

Fijon je na skupu u Parizu, na kome je obilježio i svoj 63. rođendan pokušao da "okrene novu stranicu" poslije nedjelje u kojoj je vidio nekoliko "dezerterstava" iz svog tima, nakon što je pristao da se suoči sa krivičnim prijavama u vezi navoda da je supruzi i djeci dao lažne skupštinske poslove, prenosi AFP.

Istovremeno, on je demantovao prestupe i tvrdio da su optužbe za lažne poslove politički motivisane i naveo da misli da iza njih stoji vladajuća vlada socijalista.

Fijon će, kako je najavljeno, danas održati veliki predizborni skup nedaleko od Ajfelovog tornja.

Predsjednički izbori održavaju se u Francuskoj 23. aprila.

Bonus video: