Orban nastavlja u svom stilu: Etničkom homogenošću do poboljšanja konkurentnosti

Orban, na vlasti od 2010. godine, zalaže se dvije godine protiv dolaska migranata u Evropu, što povezuje s terorizmom i prijetnjom za evropsku civilizaciju
6 komentar(a)
Viktor Orban, Foto: Reuters
Viktor Orban, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2017. 08:39h

Mađarski premijer Viktor Orban kaže da bi "etnička homogenost" trebalo da bude jedan od pokretača privrednog rasta u zemlji u kojoj nedostaje radna snaga.

Orban je ocijenio da poboljšanje konkurentnosti predstavlja takođe faktor ekonomskog rasta.

"Poboljšanje konkurentnosti može se najprije postići etničkom homogenošću zemlje", rekao je premijer Mađarske, poznat po stavovima protiv imigracije.

Orban, na vlasti od 2010. godine, zalaže se dvije godine protiv dolaska migranata u Evropu, što povezuje s terorizmom i prijetnjom za evropsku civilizaciju.

"Mađarska ne smije da rizikuje i mijenja entički karakter zemlje", rekao je Orban u Privrednoj komori i upozorio na zapošljavanje stranaca dok se Mađarska suočava s nedostatkom radne snage jer mnogi Mađari odlaze iz zemlje.

Prema njegovim riječima, Mađari bi trebalo sami da obavljaju sve dužnosti da bi država funkcionisala, bez obzira da li je pitanju čišćenje toaleta ili nuklearno istraživanje.

Bonus video: