ZGRADE, ZEMLJIŠTE, VOZILA...

Italija: Zaplijenjena imovina mafijaškog klana vrijedna 20 miliona eura

Istražitelji su saopštili da je klan proširio djelatnost van "tradicionalnih" poput davanja novca na kamatu i krijumčarenja droge na polje distribucije hljeba, mljekare i supermarkete
1 komentar(a)
italijanska finansijska policija, Foto: Twitter.com
italijanska finansijska policija, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 06.02.2019. 19:03h

Italijanska policija je zaplijenila imovinu vrijednu 20 miliona eura mafijaškog klana napuljske Kamore.

Zaplijenjena imovina klana Malardo uključuje 74 zgrade i veliki broj parceča zemljišta u Kazerti, Napulju i Rimu, dvije graditeljske kompanije, agenciju za nekretnine i 15 vozila.

"Imovina zaplijenjena od šefova klana Kamora Malardo vrijedna je 20 miliona eura", navela je italijanska finansijska policija u poruci na Twitteru.

Policija je otkrila da je "kriminalna holding kompanija", kako zovu mafijaški klan, "akumulirala ogromno bogatstvo" pranjem nezakonitih dobitaka uglavnom preko građevinskog sektora. 

Policija je u novembru 2016. godine uhapsila nekoliko osoba povezanih sa klanom Malardo i zaplijenila imovinu vrijednu 12 miliona eura.

Istražitelji su saopštili da je klan proširio djelatnost van "tradicionalnih" poput davanja novca na kamatu i krijumčarenja droge na polje distribucije hljeba, mljekare i supermarkete. 

Malardo klan ima ključnu ulogu u kriminalnoj ravnoteži moći u regionu, prema izvještaju državnog odjeljenja za istrage mafije (DIA), interagencijske jedinice osnovane za borbu protiv organizovanog kriminala širom zemlje.

Preporučujemo za Vas