Renci podnio ostavku na mjestu lidera Demokratske stranke

Njegovi protivnici - lijeva frakcija - pretili su da će se odvojiti od partije, navodi AFP i dodaje da je Renci optužio „pobunjenike” da su ga napadali kad god su mogli
0 komentar(a)
Mateo Renci, Foto: Reuters
Mateo Renci, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2017. 16:33h

Bivši italijanski premijer Mateo Renci podnio je ostavku na mjesto lidera Demokratske stranke u nastojanju da dobije novi mandat sa jačom podrškom, uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji, prenose agencije.

Renci je, na taj način, započeo bitku za liderstvo u vladajućoj italijanskoj stranci, kojoj prijeti raskol, navodi AFP.

Renci je podnio ostavku na mjestu premijera Italije u januaru nakon što su građani Italije na referendumu odbacili njegov predlog ustavnih reformi.

Njegovi protivnici - lijeva frakcija - pretili su da će se odvojiti od partije, navodi AFP i dodaje da je Renci optužio „pobunjenike” da su ga napadali kad god su mogli dok je bio premijer, kao i da su pokušali da ga ucijene da podnese ostavku na mjestu lidera partije tvrdeći da je to jedini način da se spriječi raskol.

„Raskol je jedna od najgorih riječi, samo je jedna gora, a to je ucjena. Neprihvatljivo je da partiju blokira diktat manjinskog krila. Imate pravo da nas pobijedite, ali ne da nas eliminišete. To je srce demokratije”, poručio je Renci – prenosi Tanjug.

Bonus video: