Ministar došao na pres s biciklom, pa mu ga ukrali

Vejts je bio prisiljen da pozove vozača ministarstva da ga odveze nazad na posao
4 komentar(a)
bicikl, Foto: Shutterstock
bicikl, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.02.2017. 16:53h

Belgijski ministar koji se u utorak biciklom dovezao na konferenciju za novinare kako bi promovisao zdravu vožnju na dva točka, nakon samo pola sata ustanovio je da mu je bicikl ukraden.

Ben Vejts, ministar rekreacije i kretanja za belgijsku regiju Flandriju, na presu je iznosio plan o ulaganju 300 miliona eura u biciklističke staze do 2019. godine, u sklopu šireg programa čija je svrha promovisati alternativne načine prevoza i kretanja gradom i prigradskim naseljima.

"Ostavili smo bicikl predviđenom mjestu i zaključali ga, a kad smo se po završetku press-konferencije vratili, a to je bilo nakon pola sata, bicikla više nije bilo", kazao je razočarani ministar.

Iako je Belgija zemlja čiji su stanovnici opsjednuti biciklizmom i vožnjom bicikla, glavna prevozna sredstva pri odlasku na posao su automobili, zbog čega se gradske i prigradske saobraćanice smatraju najzagušenijima u Evropi.

Vejts je bio prisiljen da pozove vozača ministarstva da ga odveze nazad na posao, kazao je njegov portparol, dodavši kako se nada da će policija uz pomoć nadzornih kamera otkriti lopova.

Bonus video: