Rusija o ostavci Flina: Da li je Tramp satjeran u ćošak ili se rusofobija proširila od vrha do dna?

Portparol predsjednika Rusije Vladimira Putina Dmitrij Peskov nije kometarisao ostavku Flina, a na pitanje da li se još uvijek nada da će se poboljšati odnosi sa SAD je odgovorio da je "prerano reći jer Trampov tim još uvijek nije formiran"
0 komentar(a)
Majkl Flin, Foto: Reuters
Majkl Flin, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2017. 13:52h

Otpuštanje bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost SAD Majkla Flina zbog njegovih kontakata sa Rusijom "nije samo paranoja, nego nešto mnogo gore", napisao je na svom Fejsbuk nalogu predsjedavajući komiteta za inostrane poslove gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačev, prenose danas agencije.

Majkl Flin je sinoć podnio ostavku poslije priznanja da je dao nepotpune informacije Trampovoj administraciji o razgovorima sa ruskim ambasadorom u SAD o američkim sankcijama prema Rusiji prije inauguracije Donalda Trampa, nakon što su se informacije o tome pojavile u medijima.

"Ili Tramp nije pronašao potrebnu nezavisnost i satjeran je u ćošak...ili se rusofobija proširila po novoj administraciji od vrha do dna", naveo je Kosačev.

Kosačevljev kolega iz donjeg doma Aleksej Puškov je nakon objave vijesti o ostavci Flina na svom tviter nalogu napisao da meta zapravo nije Flin, već odnosi sa Rusijom.

Predsjedavajući Savjeta za inostranu i odbrambenu politiku rekao je novinskoj agenciji RIA da još uvijek nije jasno da li će Flinov odlazak uticati na bilateralne odnose.

"Još uvijek nema na šta da se utiče, jer odnosi kao takvi ne postoje. Odnose naših zemalja oblikovala je prethodna administracija i bili su grozni, a Tramp je to htio da promijeni. Ali sa kime će to da promijeni, sa Flinom ili bez njega, sa Tilersonom, to sada nije jasno".

Portparol predsjednika Rusije Vladimira Putina Dmitrij Peskov nije kometarisao ostavku Flina, a na pitanje da li se još uvijek nada da će se poboljšati odnosi sa SAD je odgovorio da je "prerano reći jer Trampov tim još uvijek nije formiran".

Kremlj je ranije negirao da je Majkl Flin sa ruskim ambasadorom pričao o ukidanju sankcija.

Tramp je imenovao penzionisanog generala Džozefa Keloga za vršioca dužnosti savjetnika za nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: