Putin optužuje: Ukrajina glumi žrtvu da dobije novac EU

Ruska agencija Tas prenosi da je Putin nakon razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti rekao i da ukrajinske vlasti pokušavaju da se izbore s opozicijom skretanjem pažnje na pogoršanje u Donbasu
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2017. 17:55h

Ruski predsjednik Vladimir Putin kaže da se situacija u Donbasu pogoršava zato što je Kijevu potreban novac, pa time pokušava da se prikaže kao žrtva u očima EU.

Ruska agencija Tas prenosi da je Putin nakon razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti rekao i da ukrajinske vlasti pokušavaju da se izbore s opozicijom skretanjem pažnje na pogoršanje u Donbasu.

Rojters prenosi da je ruski predsjednik optužio Kijev za provociranje ovonedjeljnog razbuktavanja borbi u istočnoj Ukrajini i dodao da je to namještaljka osmišljena kako bi se pridobila podrška administracije predsjednika SAD Donalda Trampa.

Vlasti u Kijevu su danas saopštile da su dva ukrajinska vojnika poginula u industrijskoj zoni na istoku Ukrajine, gdje su i ukrajinske i proruske snage prijavile granatiranje na svojim pozicijama preko noći, saopštila je vlada u Kijevu.

Još deset vojnika je ranjeno, saopštila je pres služba ukrajinske vlade, prenosi AP.

U uporištu proruskih snaga, Donjecku, samoprogašene vlasti su saopštile da su dva civila sinoć povrijeđena kada su projektili pogodili njihove domove na sjeveru grada.

Obje strane obavezale su se 2015. na prekid vatre i povlačenje teškog naoružanja uključujući rakete tipa "grad".

Najmanje deset ljudi je poginulo u istočnoj Ukrajini od ponedjeljka i na desetine ranjeno, uključujući civile na obje strane linije fronta.

Bonus video: