"PRIJETNJA ZA BEZBJEDNOST POSTROJENJA I OSOBLJA"

Ruski protest ukrajinskom vojnom atašeu zbog provokacije u Crnom moru

Uručenje protestne note događa se u vrijeme kada se se obnovili sukobi u Ukrajini između poruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga u kojima je od nedjelje poginulo najmanje 19 ljudi
0 komentar(a)
an 26, Foto: Twitter
an 26, Foto: Twitter
Ažurirano: 02.02.2017. 08:56h

Rusija je noćas pozvala ukrajinskog vojnog atašea i uručila mu protestnu notu zbog prelijetanja ukrajinskog aviona iznad gasnih postrojenja kod obala Krima, što je Moskva ocjenila kao provokaciju.

Prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, ukrajinski avion Antonov An-26 preletio je juče dvije ruske naftne platforme Tavrida i Krim-1 u Crnom moru, kod Krimskog poluostrva koje je Rusija pripojila 2014. godine.

Taj prelet u niskom letu predstavljalo je "prijetnju za bezbjednost postrojenja i osoblja", saopštilo je rusko ministarstvo i dodalo da smatraju "te akcije kao provokaciju".

Uručenje protestne note događa se u vrijeme kada se se obnovili sukobi u Ukrajini između poruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga u kojima je od nedjelje poginulo najmanje 19 ljudi.

Borbe koncentrisane oko industrijskog grada Avdijivke, najžešće su od uspostavljanja najnovijeg primirja u istočnoj Ukrajini krajem decembra prošle godine.

Preporučujemo za Vas