U Londonu uskoro statua lejdi Dajane

"Skoro je 20 godina prošlo od smrti naše majke, vrijeme je da joj odamo priznanje stalnom stautom jer je imala pozitivan uticaj u zemlji i svijetu"
1 komentar(a)
Lejdi Dajana, Foto: Facebook
Lejdi Dajana, Foto: Facebook
Ažurirano: 29.01.2017. 15:34h

Britanski princ Vilijam i njegov mlađi brat Hari naložili su postovljanje statue njihove majke, princeze Dajane kako se približavala 20. godišnjica od njene pogibije u Parizu, prenijeli su danas britanski mediji.

Skulptura će se nalaziti u vrtu palate Kesington, gdje je nekada živjela lejdi Di, a gdje sada boravi princ Vilijam sa suprugom Kejt i djecom, Džordžom i Šarlotom.

"Skoro je 20 godina prošlo od smrti naše majke, vrijeme je da joj odamo priznanje stalnom stautom jer je imala pozitivan uticaj u zemlji i svijetu", naveli su Vilijam i Hari u saopštenju.

Kraljica Elizabeta Druga je rekla da podržava taj projekat.

Nova statua će biti četvrti spomenik u čast lejdi Dajane u Londonu i nalaziće se u blizini fontane posvećene princezi u Hajd parku.

Dajana, princeza od Velsa, bila je supruga princa Čarlsa. Poginula je u 37. godini, 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu zajedno s pratiocem Dodijem al Fajedom i vozačem Anrijem Polom.

Bonus video: