Uoči sastanka sa Trampom: Putin sazvao sastanak Savjeta bezbjednosti

Peskov je kazao da su Vladimir Putin i Donald Tramp posljednji put razgovarali kada je ruski predsjednik čestitao republikancu poslije pobjede na predsjedničkim izborima
57 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Beta/AP
Vladimir Putin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.01.2017. 17:55h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas sa članovima ruskog Savjeta bezbjednosti o rusko-američkim odnosima, dan uoči telefonskog razgovora s predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će dvojica predsjednika razmijeniti mišljenja o "osnovnim parametrima trenutnih bilateralnih odnosa".

Peskov je kazao da su Vladimir Putin i Donald Tramp posljednji put razgovarali kada je ruski predsjednik čestitao republikancu poslije pobjede na predsjedničkim izborima.

On nije želio da precizira o čemu će tačno dvojica predsjednika razgovarati, ali je naveo da će iskoristiti priliku da dogovore sastanak.

Trampova savjetnica Kelijen Konvej rekla je za televiziju Fox news da će Putin i Tramp razgovarati o američkim sankcijama Rusiji i drugim temama.

Ona je navela da će predsjednik SAD biti spreman da prihvati nove ideje, ako ruski lider želi ozbiljnu komunikaciju o borbi protiv Islamske države.

Američki predsjednik Donald Tramp sjutra će razgovorati s liderima Rusije, Francuske i Njemačke, saopštila je Bijela kuća.

Portparol Bijele kuće Šon Spajser naveo je na Tviteru da će Tramp pored zakazanog telefonskog razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, razgovorati i s francuskim predsjednikom Olandom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Tramp će danas u Bijeloj kući primiti prvog stranog lidera otkako je stupio na dužnost, britansku premijerku Terezu Mej, s kojom će razgovarati o trgovinskim odnosima poslije izlaska Velike Britanije iz EU i odnosima Vašingtona i Londona.

Bonus video: