Izvučena poslednja tijela iz hotela u Italiji, stradalo 29 osoba

Nesreću, koja se dogodila 18. januara, preživjelo je 11 gostiju i zaposlenih u hotelu
0 komentar(a)
Italija hotel lavina, Foto: Reuters
Italija hotel lavina, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2017. 08:41h

Italijanski spasioci izvukli su rano jutros poslednja tijela iz ruševina hotela uništenog u lavini u kojem je stradalo 29 osoba, saopštile su vatrogasne službe.

Kako se navodi u saopštenju, time je okončana višednevna potraga za preživjelima i tijelima stradalih u hotelu "Rigopiano" u centralnoj Italiji, koji je 18. januara pogođen lavinom izazvanom zemljotresima.

Iz ruševina je tokom prvih dana potrage spaseno devet ljudi.

Premijer Italije Paolo Đentiloni rekao je u srijedu u parlamentu da su kašnjenje i "loša organizacija" usporili akciju spasavanja, ali da, kako je naveo, "trenutno nije vreme za traženje krivaca".

Tužilaštvo navodi da je obdukcija prvih šest tijela pokazala da su ljudi umrli od fizičke traume neposredno nakon rušenja hotela i od posljedica smrzavanja i gušenja.

Nesreću, koja se dogodila 18. januara, preživjelo je 11 gostiju i zaposlenih u hotelu.

Snijeg na putu spriječio je brojne goste da napuste hotel prije nego što je došlo do tragedije.

Lavina je pogodila hotel snagom ravnom onoj kojom bi 4.000 kamiona punom brzinom udarili u zgradu, navodi francuska agencija.

Lavina se pokrenula nekoliko sati nakon niza jakih potresa u toj oblasti, koja se prošle godine našla na udaru pogubnih zemljotresa i koja se hvata u koštac sa obilnim sniježnim padavinama.

Bonus video: