"Rusija neće ništa žrtvovati u bezbjednosti, ni praviti ustupke zbog ukidanja sankcija"

"Rusija na sankcije gleda kao na glupo nasljeđe odlazeće administracije Bijele kuće, sa kojim bi se trebalo oprostiti zajedno sa odlaskom starog predsjednika", rekao je šef Međunarodnog komiteta Savjeta Rusije Konstantin Kosačov, prenosi "Sputnjik"
1 komentar(a)
SAD, Rusija, Foto: Shutterstock
SAD, Rusija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.01.2017. 09:32h

Ukidanje sankcija Rusiji nije cilj zbog kog treba žrtvovati bilo šta u sferi bezbjednosti, kazao je šef Međunarodnog komiteta Savjeta Rusije Konstantin Kosačov.

"Rusija na sankcije gleda kao na glupo nasljeđe odlazeće administracije Bijele kuće, sa kojim bi se trebalo oprostiti zajedno sa odlaskom starog predsjednika", rekao je Kosačov, prenosi "Sputnjik.

On je takođe ocijenio da ne bi trebalo davati veliki značaj riječima novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa o smanjenju nuklearnog naoružanja u zamjenu za ukidanje antiruskih sankcija, budući da nije u pitanju zvaničan stav zemlje.

Istovremeno, ruski senator Oleg Morozov je rekao da je Rusija ipak spremna za pregovore, budući da se Moskva nikada nije ni zalagala za trku u nuklearnom naoružanju.

"Smanjenje nuklearnog potencijala nije uslov za ukidanje sankcija, već je o tim temama moguće razgovarati paralelno, ukoliko to predloži Amerika", rekao je on, a prenosi "Sputnjik".

Morozov je takođe istakao da Rusija nikada neće praviti nikakve ustupke po pitanju ukidanja sankcija.

Bonus video: