ZBOG NEDOLIČNOG PONAŠANJA

Mađarska snimateljka koja je saplela migranta dobila uslovnu kaznu

Laslo je septembra 2015. snimala migrante s Bliskog istoka koji su pokušavali da iz Srbije preko Mađarske dođu do zapadnih evropskih zemalja. Snimljena je kako je šutnula djevojčicu i još jednog migranta koji su je gurnuli pošto su probili policijski kordon
7 komentar(a)
Petra Laslo, Foto: Screenshot (YouTube)
Petra Laslo, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.02.2019. 08:50h

Mađarska snimateljka Petra Laslo koja je snimljena kako udara i sapliće migrante na granici sa Srbijom osuđena je na tri godine uslovne kazne zbog nedoličnog ponašanja.

Sudija je rekao da je njeno ponašanje bilo "suprotno društvenim normama" i da činjenice u slučaju ne podržavaju njene tvrdnje da je djelovala u samoodbrani.

Snimateljka rekla je da će se žaliti na odluku.

Laslo je septembra 2015. snimala migrante s Bliskog istoka koji su pokušavali da iz Srbije preko Mađarske dođu do zapadnih evropskih zemalja. Snimljena je kako je šutnula djevojčicu i još jednog migranta koji su je gurnuli pošto su probili policijski kordon.

Na drugom snimku vidi se da je podmetnula nogu migrantu koji je u naručju nosio dijete.

Laslo je rekla da se sve odigralo vrlo brzo.

"Svi su vikali. Bilo je veoma zastrašujuće", rekla je snimateljka koja je poslije incidenta dobila otkaz.

Njen advokat je izjavio da se Laslo, koja se nije lično pojavila u sudu, već se izricanju presude priključila preko video linka, jer je dobijala prijetnje smrću.