U Poljskoj već 46 žrtava zime

Broj žrtava zime povećala su i dva fatalna trovanja ugljen monoksidom iz neispravnih peći a od početka sezone grijanja od trovanja tihim gasom ubicom umrla su već 23 Poljaka
1 komentar(a)
Poljska nevrijeme, Foto: Twitter.com
Poljska nevrijeme, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 06.01.2017. 15:24h

Samo tokom poslednja 24 časa u Poljskoj su od smrzavanja preminule tri osobe, a 46 ih je umrlo od novembra, saopštio je danas Centar za bezbednost pri poljskoj vladi i apelovao na Poljake da posebno u mrazevima i oluji sa mećavama Aksel pozovu policiju čim primijete nekoga čijem životu prijeti mraz.

"Juče su tri osobe umrle od smrzavanja. To je već 46 od 1. novembra. Pozovi broj 112 kada vidiš da je nekome potrebna pomoć", objavio je Centar na Tviteru uz kratak grafički podsjetnik Poljacima da se toplo obuku, ne piju alkohol i reaguju kada vide nekog ko je u opasnosti na mrazu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Broj žrtava zime povećala su i dva fatalna trovanja ugljen monoksidom iz neispravnih peći a od početka sezone grijanja od trovanja tihim gasom ubicom umrla su već 23 Poljaka.

Olujno nevrijeme Aksel premještajući se iz Njemačke preko Poljske dalje na istok najveće štete napravilo je na Baltiku, gdje su podivljali talasi ledene morske vode doprli gotovo do kućnih vrata u Elblongu i Novom Dvoru Gdanjskom, u mjestu Mjendzizdroje preplavili i odnijeli dio plaže a u jednom od obalskih restorana u tom gradu silina talasa polomila je prozore.

U cijeloj Poljskoj guste mećave paralisale su saobraćaj a na sjeveru, blizu Gdanjska u jednom trenutku vozači su sinoć ostali zarobljeni u koloni dugoj 20 kilometara a policija i vatrogasci dijelili su svima vrući čaj.

U Gdanjsku, Gdinji i Sopotu, tri luke koje čine jednu veću aglomeraciju putari nisu stizali da očiste ni gradske ulice i paralisan je tako ostao i gradski saobraćaj, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Bonus video: