Toni Bler tražio 500.000 dolara da održi govor na konferenciji o gladi

Blera su pozvali da govori na „EAT Food Forum“ u Stokholmu, konferenciji na kojoj se diskutuje o programu uspješnog prehranjivanja svjetske populacije koja će iznositi 9 milijarde do sredine vijeka
0 komentar(a)
Toni Bler, Foto: Reuters
Toni Bler, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2017. 14:49h

Bivši britanski premijer Toni Bler zahtijevao je honorar od 500.000 američkih dolara da održi govor na ovogodišnjoj konferenciji posvećenoj problemu gladi u svijetu.

Nakon neuspjelih pregovora organizatori su ga skinuli sa liste zvanica.

Blera su pozvali da govori na „EAT Food Forum“ u Stokholmu, konferenciji na kojoj se diskutuje o programu uspješnog prehranjivanja svjetske populacije koja će iznositi 9 milijarde do sredine vijeka.

Organizatori su umjesto toga ponudili Bleru 330.000 američkih dolara, ali nakon mjesec dana pregovora dogovor nije sklopljen.

Iako je multimilioner, Bler insistira na tome da nije u rangu „super bogatih“.

Poslije žestokih kritika javnosti, predstavnici Blerove kancelarije pokušali su da ublaže loš efekat vijesti, objašnjavajući da bi taj novac vjerovatno završio u posjedu njegove supruge koja je vlasnica Čeri Bler fondacije za žene, i tako bio iskorišćen u humanitarne svrhe.

Bivši američki predsjednik, Bil Klinton, je za prošlogodišnji govor na istoj konferenciji zaradio blizu 500.000 američkih dolara.

Bonus video: