ZBOG PRETRESA ZAKAŠNJENJE OD DVA SATA

Prijetnja bombom u vozu Prag-Minhen lažna, dojavljivač uhapšen

Ovo je u Češkoj druga prijetnja bombom u poslednja četiri dana, pošto je u petak prinudno u Prag morao da sleti boing 737 poljske čarter kompanije Enter er na letu sa Kanarskih ostrva u Varšavu kada je jedan 68-godišnji Poljak prijetio bombom ako slete u Varšavu, navodno slušajući glas Boga
65 pregleda 0 komentar(a)
voz Franc Kafka, Foto: Twitter
voz Franc Kafka, Foto: Twitter
Ažurirano: 02.01.2017. 12:50h

Češka policija uspjela je da otkrije i uhapsi Čeha koji je jutros anonimno prijetio da će u međunarodnom vozu iz Praga za Minhen eksplodirati podmetnuta bomba, zbog čega je ekspres "Franc Kafka" zaustavljen hitno blizu Praga i evakuisana su 254 putnika.

"Policijaci su pretresli voz i putnike. Nikakva podmetnuta bomba se nije našla. Intervenisali su pirotehničari sa psima obučenim za traganje za eksplozivom", saopštila je da je prijetnja bila lažna portparolka regionalne policije Marcela Pučelikova.

Voz je već krenuo iz Berouna sa kašnjenjem od 115 minuta, kazao je za Mladu frontu Dnes portparol Čeških železnica Radek Joklik.

Češka policija zaustavila je danas u blizini Praga voz za Minhen zbog anonimnje prijetnje o podmetnutoj bombi, a evakuisano 254 putnika, dok pirotehničari sa specijalno obučenim psom pregledaju prtljag i vagone.

"Nepoznata osoba je javila da je podmetnut eksploziv. Voz je zaustavljen na železničkoj stanici u Berounu i obavljamo pregled vagona", kazao je češkim medijima portparol regionalne policije Pavel Truksa.

Međunarodni brzi voz "Franc Kafka" iz Praga u Berlin kasniće zbog prijetnje više od dva sata a zaustavljanje je iskomplikovalo i domaći željeznički saobraćaj.

Ovo je u Češkoj druga prijetnja bombom u poslednja četiri dana, pošto je u petak prinudno u Prag morao da sleti boing 737 poljske čarter kompanije Enter er na letu sa Kanarskih ostrva u Varšavu kada je jedan 68-godišnji Poljak prijetio bombom ako slete u Varšavu, navodno slušajući glas Boga.

Češka policija savladala ga je i uhapsila ubrzo nakon sletanja, a jutros je saopštila da neće ostati u zatvoru, već da je smešten na psihijatrijsku kliniku i vjerovatno će pošto je bolestan biti izručen Poljskoj.