CNN: Zatvorena američka škola u Moskvi, Zaharova: To je laž

Američki predsjednik Barak Obama je juče naložio protjerivanje 35 osumnjičenih ruskih špijuna i uvođenje sankcija ruskim obavještajnim agencijama zbog navodne umješanosti u hakovanje
2 komentar(a)
Rusija, SAD, zastave, Foto: Ruvr.ru
Rusija, SAD, zastave, Foto: Ruvr.ru
Ažurirano: 30.12.2016. 12:17h

Posle objave CNN da su ruske vlasti, kao prvi korak osvete zbog tek uvedenih američkih sankcija za navodno hakovanje, naložile zatvaranje Angloameričke škole u Moskvi, oglasila se portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručivši da je to potpuna laž.

"Američki zvaničnici su anonimno obavijestili svoje medije da je Rusija zatvorila Angloameričku školu u Moskvi u znak osvete. To je laž. Bijela kuća je, očigledno, potpuno izgubila razum i počela da izmišlja sankcije protiv sopstvene djece", napisala je Zaharova na Fejsbuku, prenosi Tas s.

Američki CNN je ranije danas prenio, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika SAD, da su ruske vlasti u četvrtak naložile zatvaranje Angloameričke škole u Moskvi, koju pohađaju djeca zaposlenih u ambasadama SAD, Britanije i Kanade, kao i centra za rekreaciju američke ambasade Serebrijani Bor kod Moskve.

U međuvremenu, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je predložio predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da iz te zemlje bude protjerano 35 američkih diplomata, kao protivmjeru dan nakon što su SAD objavile niz sankcija Moskvi zbog optužbi za hakovanje u cilju miješanja u američke izbore.

AP prenosi, pozivajući se na ruske agencije, da je Putinu predloženo i da američkim diplomatama zabrani korišćenje kuće za odmor na obodu Moskve i skladišta na jugu ruske prijestonice.

Američki predsjednik Barak Obama je juče naložio protjerivanje 35 osumnjičenih ruskih špijuna i uvođenje sankcija ruskim obavještajnim agencijama zbog navodne umješanosti u hakovanje.

Bonus video: