Okončana drama u grčkom zatvoru, Rizaj se predao - Vijesti.me
KAO NA FILMU..

Okončana drama u grčkom zatvoru, Rizaj se predao

Naoružani zatvorenik Alket Rizaj, koji je držao šestoro talaca u grčkom zatvoru Maladrino i zahtijevao da bude oslobođen, se nakon pregovora predao

Taoci Grčka
Taoci Grčka (Foto: A.Rizaj)

Jedan zatvorenik zarobio je šestoro talaca u zatvoru Maladrino, u centralnoj Grčkoj. On je prijetio da će izazvati eksploziju, ako ne bude pušten na slobodu.

Zatvorenik albanske nacionalnosti Alket Rizaj držao je kao taoce četvoricu zatvorskih čuvara i dvojicu zatvorenika. Kod sebe je imao nož, dvije ručne bombe i 200 grama eksploziva "C4", navela je policija.

Zatvorenik se predao i oslobodio taoce, saopštili su policijski izvori, a prenosi Frans pres.

Taoci - zaposleni u zatvoru Malandrino u centralnoj Grčkoj, nisu povrijeđeni, prenijela je agencija ANA.

U zatvor su stigle jake policijske snage kao i Rizajev advokat. Pregovori su trajali više od 20 sati, javila je agencija Rojters. Pregovorima je prisustvovao i generalni sekretar Ministarstva pravde Marinos Skandamis.

Alket Rizaj slikan prilikom hapšenja

Još dok su pregovori bili u toku javljeno je da je jedan talac uspio da pobjegne, ali još uvek nije jasno da li ga je Rizaj pustio ili je sam uspio da se oslobodi.

Kod sebe ima nož, dvije ručne bombe i 200 grama eksploziva "C4", navela je policija.
Rizaj je prijetio da će detonirati eksploziv, i ubiti i sebe i taoce ako ne bude oslobođen. Pregovarači su sumnjali da je Rizaj bio pod uticajem droge.

Njegov advokat pozvao ga je putem sms poruke da se odmah preda, prenosi Njuz IT. Rizaj je bio pozvan da prestane da rizikuje živote talaca i sopstveni život.

Rizaj je zahtijevao automobil kojim bi pobjegao. Nije djelovao kao da mu se žuri i nije dao nikakve vremenske rokove za ispunjenje njegovih zahtjeva.

"Ne želim da počnem da ih ubijam jednog po jednog", izjavio je Rizaj za Parapolitiku.

Još uvijek je nejasno i da li su dva zatvorenika koja su sa Rizajem njegovi saučesnici ili žrtve koje je držao zajedno sa ostalim taocima.

Vlasti su izjavile da je incident počeo sinoć u 9 časova po lokalnom vremenu, kada su se svijetla ugasila u zatvoru.

U regionu Focis, bile su postavljene policijske blokade zbog straha da bi Rizaj mogao da pobjegne automobilom

Tridesetogodišnji Rizaj je, prije 10 godina, osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva. Dva puta je bježao iz jednog dobro čuvanog atinskog zatvora, i to helikopterom.