Sirijska vojska potpuno zauzela Alep

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad izjavio je ranije danas da je povratak pune kontrole nad sjevernim gradom Alepom - pobeda za njegove ruske i iranske saveznike, koliko i za njegovu zemlju
2 komentar(a)
Alep, Foto: Reuters
Alep, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2016. 20:27h

Sirijska vojska je saopštila danas da je drugi po veličini grad Alep u potpunosti povraćen od pobunjenika što je najveća pobjeda sirijske vlade u ratu koji traje već gotovo šest godina.

"Zahvaljujući krvi naših mučenika i žrtvi naših hrabrih oružanih snaga kao i savezničkih snaga centralna komanda oružanih snaga objavljuje povratak bezbjednosti u Alep nakon što je oslobođen od terorista, kao i odlazak onih koji su tu boravili", saopštila je sirijska vojska, prenosi AFP.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad izjavio je ranije danas da je povratak pune kontrole nad sjevernim gradom Alepom - pobeda za njegove ruske i iranske saveznike, koliko i za njegovu zemlju.

Asad je, u komentaru poslije sastanka sa visokom iranskom delegacijom, rekao i da su uspjesi na bojnom polju "osnovni korak na putu ka okončanju terorizma na cjelokupnoj sirijskoj teritoriji i stvaranju odgovarajućih okolnosti za rješenje i kraj rata", prenosi Rojters.

U turskim napadima ubijeno 47 civila u Siriji

U vazdušnim udarima turskih aviona na Al Bab, uporište Islamske države na sjeveru Sirije danas, ubijeno je najmanje 47 civila, uključujući 14 djece i devet žena, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Turske snage već nedkeljama pokušavaju da osvoje Al Bab koji je postao najveći ispit za njihovu četvoromjesečnu invaziju u Siriju.

Udari su uslijedili dan pošto je u napadima džihadista oko Al Baba ubijeno 14 turskih vojnika, prenosi AFP.

Bonus video: