On je još jedan milijarder u Trampovom timu: "Prirodno sposoban da predvidi budućnost"

Procjenjuje se da bogatstvo Ajkana, dugogodišnjeg Trampovog podržavaoca koji je postavljen na funkciju u novoj američkoj administraciji, vrijedi više od 16 milijardi dolara, prenosi AP
0 komentar(a)
Karl Ajkan, Foto: Http://carlicahn.com/
Karl Ajkan, Foto: Http://carlicahn.com/
Ažurirano: 22.12.2016. 10:47h

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp imenovao je jednog od najbogatijih Amerikanaca za specijalnog savjetnika za pitanja regulativne reforme, a riječ je o Karlu Ajkanu, "veteranu sa Vol Strita" koji je osnovao sopstvenu brokersku kuću.

Procjenjuje se da bogatstvo Ajkana, dugogodišnjeg Trampovog podržavaoca koji je juče postavljen na funkciju u novoj američkoj administraciji, vrijedi više od 16 milijardi dolara, prenosi danas AP.

Tramp je saopštio da 80-godišnji Ajkan, jedan od vodećih američkih investitora, "ne samo što je sjajan pregovarač, već je i neko ko je prirodno sposoban da predvidi budućnost, pogotovu kad je riječ o finansijama i ekonomiji".

Tokom predizborne kampanje, Tramp je više puta obećao da će smanjiti broj vladinih regulativa za vlasnike američkih privrednih kompanija, a Ajkan je ocijenio da je američko poslovanje "osakaćeno" propisima, navodi američka agencija.

Bonus video: