Uznemirujući video: Turske vojnike žive spalili pripadnici Islamske države

Ubica je, govoreći na turskom, uputio kritike turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu i pozvao na razaranja u Turskoj
101 pregleda 0 komentar(a)
Islamska država, Foto: Screenshot (YouTube)
Islamska država, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 23.12.2016. 09:34h

Teroristička organizacija Islamska država objavila je video snimak na kom se vide dvojica navodnih turskih vojnika koja su živa spaljena u Siriji.

Snimak traje 19 minuta i objavljen je nakon što je Ankara objavila da će se boriti protiv terorizma u Siriji, što je bio odgovor na pogibiju 16 turskih vojnika u sukobima.

Na snimku, koji je navodno načinjen u "provinciji Alep" koju je proglasila Islamska država na sjeveru Sirije, vide se dva muškarca u uniformama koja su izvučena iz kaveza, a potom vezana i spaljena.

Ubica je, govoreći na turskom, uputio kritike turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu i pozvao na razaranja u Turskoj.

Video je uklonjen sa Jutjuba, ali ga možete pogledati ovdje.

Ovaj snimak podsjeća na slučaj jordanskog pilota Maza el Kasasbeha, kog su uhvatili džihadisti u decembru 2014. godine u Siriji kada se njegov avion srušio.

Jordanski pilot je, takođe, živ spaljen u kavezu, podsjeća agencija AFP.

Novinska agencija Amak, koja je povezana sa Islamskom državom, prošlog mjeseca je objavila da su džihadisti oteli dvojicu turskih vojnika. Istovremeno, turska vojska je saopštila da je izgubila kontakt sa dvojicom svojih ljudi.

Bonus video: