Sedmogodišnja tviterašica iz Alepa upoznala Erdogana

Bana je otvorila Tviter nalog u septembru, gdje je objavljivala poruke o svom životu u djelu grada pod opsadom. Za to vrijeme dobila je više od 330.000 "pratilaca", među kojima je i spisateljica J.K. Rouling
2 komentar(a)
Bana Alabed Erdogan, Foto: Twitter
Bana Alabed Erdogan, Foto: Twitter
Ažurirano: 21.12.2016. 12:46h

Sedmogodišnja djevojčica Bana Alabed, čiji su tvitovi o životu u istočnom djelu sirijskog grada Alepa izazvali veliku pažnju javnosti, upoznala je danas predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Erdogan je ugostio djevojčicu i njenu porodicu u predsjedničkoj palati u Ankari, navela je turska državna agencija Anadolija, a prenio AFP.

Anadolija je objavila fotografiju na kojoj Erdogan grli devojčicu, dok video-snimak pokazuje kako devojčica sedi u Erdoganovom krilu zajedno sa nepoznatim dječakom, a svečanom prijemu prisustvovala je i Erdoganova supruga Emina.

Sedmogodišnja djevojčica u ponedjeljak je bezbjedno evakuisana iz istočnog Alepa.

Bana je otvorila Tviter nalog u septembru, gdje je objavljivala poruke o svom životu u djelu grada pod opsadom. Za to vrijeme dobila je više od 330.000 "pratilaca", među kojima je i spisateljica J.K. Rouling koja joj je poslala kopiju "Harija Potera" u elektronskom obliku.

Bonus video: