RAZGOVARALI O MOROVNOM SPORAZUMU, EKONOMIJI...

Putin i Abe 40 minuta usaglašavali tekst: Za zajedničko korišćenje Kurilskih ostrva

"Radi se o tome da su (Putin i Abe) tražili od eksperata dvije zemlje da počnu detaljne konsultacije o usaglašavanju uslova, formi i oblasti zajedničke privredne aktivnosti na pomenutim Južnim Kurilskim ostrvima", naglasio je Ušakov
2 komentar(a)
Vladimir Putin, Šinzo Abe, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Šinzo Abe, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2019. 17:24h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i premijer Japana Šinzo Abe dogovorili su se o zajedničkom korišćenju teritorije Kurilskih ostrva, rekao je novinarima pomoćnik predsjednika Rusije Juri Ušakov.

Premijer Japana Šinzo Abe je nakon toga izjavio da je na sastanku sa predsjednikom Rusije razgovarano o mirovnom sporazumu, zajedničkoj ekonomskoj delatnosti na Južnim Kurilima i pitanju slobodne posjete njihovih bivših stanovnika.

Kako je naveo Ušakov, šefovi dvije države su se dogovorili o zajedničkoj privrednoj djelatnosti na Kurilskim ostrvima, prenosi ruska agencija Sputnjik.

Ušakov je dodao da su zvaničnici utrošili 40 minuta na usaglašavanje konačnog teksta.

"Radi se o tome da su (Putin i Abe) tražili od eksperata dvije zemlje da počnu detaljne konsultacije o usaglašavanju uslova, formi i oblasti zajedničke privredne aktivnosti na pomenutim Južnim Kurilskim ostrvima", naglasio je Ušakov.

Zajednički dokument koji su dogovorili Putin i Abe biće objavljen sjutra.

Putin se danas i sjutra nalazi u radnoj posjeti Japanu.