Šef Mosada osumnjičen da je dobio besplatne karte za koncert Maraje Keri

Policija u međuvremenu provjerava izvještaje da je Paker davao poklone porodici Netanjahu. Ti izvještaji o poklonima su dio istrage o Netanjahuovim vezama
70 pregleda 2 komentar(a)
Maraja Keri, Foto: Twitter
Maraja Keri, Foto: Twitter
Ažurirano: 15.12.2016. 09:18h

Komisija civilne službe u Izraelu pokrenula je istragu povodom sumnji da je šef Mosada, Josi Koen dobio besplatno karte vrijedne hiljade šekela, za koncert Maraje Keri od australijskog milijardera Džejmsa Parkera, javili su izraelski mediji.

Objavljeno je i da je Koen koristio Pakerov luksuzni apartman u hotelu u Tel Avivu ili da je besplatno mogao da ga koristi, kada je stariji sin izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, Jair, takođe bio tamo.

Komisija istražuje da li Pakerov poklon predstavlja primanje nelegalne koristi ili usluge, navodi se u sinoćnjem izvještaju izraelskog TV Kanala 10. Koen je u to vrijeme predvodio Savjet za nacionalnu bezbjednost, a sada je direktor obavještajne službe.

U novembru je objavljeno da je on prošle godine dobio sedam karata od Pakera za koncert Maraje Keri, bivše Pakerove verenice. Karte se procjenjuju na nekoliko hiljada šekela. U televizijskom izvještaju se navodi da komisija nije dobila nikakvo objašnjenja Koena na te optužbe.

Policija u međuvremenu provjerava izvještaje da je Paker davao poklone porodici Netanjahu. Ti izvještaji o poklonima su dio istrage o Netanjahuovim vezama.

Paker je navodno želio da dobije dozvolu boravka u Izraelu i pokrenuo je postupak kod izraelske poreske uprave, navode izraelski mediji. To je neophodno za potencijalno bogate useljenike.

Paker nije Jevrejin i nema pravo na automatsko državljanstvo na osnovu izraelskog Zakona o povratku.

Netanjahu je još ranije odbacio izvještaje o vezi sa Pakerom, kao i ostale istrage protiv njega i njegove familije, tvrdeći da ništa ne stoji iza toga.

Bonus video: