"NEMA KRŠENJA MEĐUNARODNOG PRAVA"

Čurkin: Dogovor o odlasku pobunjenika iz Alepa,idu za par sati

"Moja posljednja informacija jeste da je zaista postignut dogovor na terenu po kojem će bori napustiti grad", rekao je Čurkin novinarima i dodao da bi primena dogovora mogla da se desi "možda u narednih nekoliko sati", prenio je Rojters
0 komentar(a)
Alepo, Foto: Reuters
Alepo, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.12.2016. 18:50h

 Ambasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin izjavio je danas da je postignut sporazum po kojem bi pobunjenički borci trebalo da napuste sirijski grad Alepo oko kojeg se vode borbe, ali da se taj dogovor ne odnosi na civile.

"Moja posljednja informacija jeste da je zaista postignut dogovor na terenu po kojem će bori napustiti grad", rekao je Čurkin novinarima i dodao da bi primena dogovora mogla da se desi "možda u narednih nekoliko sati", prenio je Rojters.

Čurkin je iznio tvrdnju da ruski vojni zvaničnici koji su u Alepu "ne primjećuju bilo kakva kršenja međunarodnog prava".

"Sporazum se odnosi na odlazak boraca. Civili mogu da ostanu, mogu da odu na bezbjedna mjesta, mogu da iskoriste humanitarne aranžmane koji se sprovode na terenu. Niko neće povrijediti civile", rekao je ruski ambasador pri UN.

Preporučujemo za Vas